04 September 2005

Go Power Rangers..! Bergabung tenaga..!

im missing her already..=/.

imah dh selamat bertolak ke KLIA ( dan agak menyesal sbb tak ikut sekali, hanya melambai kat pintu rumah je..iskks ). Bie pun dh balik ke hostel di Seremban, ..hmm..life back to ordinary.

That's the thing about family, the 'attachment' that binds us together, the trust and love, the sense of belonging, the feelings that u dont feel towards other ppl. Bagi aku, keluarga ni satu anugerah Tuhan yg tiada ganti dan tolok bandingnya. I found love, peace and happiness being around ppl most close to me, and these ppl are my family. Im blessed,..indeed ..with this valuable gift from You, thank you Allah. Ya Allah..peliharalah kami, dunia dan akhirat..aminn.

Aku dibesarkan dlm keluarga yg sederhana, tak kaya tak susah. Sedang-sedang aja. Sedari kecil kawan2 rapat adalah adik beradik aku, best friend pun mereka, bergaduh sampai kena rotan dan denda dgn ayah pun dgn mereka. Mungkin sbb jarak usia antara kami pun tak jauh mana, jd kerapatan zaman kanak2 berlanjutan sehingga dewasa.

Aktiviti yg biasa, berkumpul di meja makan dan borak2, dengan gelak ketawa, yg kdg2 buatkan ayah kena naikkan volume tv, sbb suara kitorg lagi kuat..ehhe. Berkumpul tgk dvd/cd dlm bilik, dn pasti akan ada suara2 skema.. " ehh, takleh makan dlm biliklah, semutlah nanti..." atau.." shhshh..jgn berckp lah, habis tak dgr dialog td..". Dan kalau tengok tv plak, akan ada yg suka pegang remote tv taknak lepas2 sbb takut org tukar channel, ada plak yg suka nak tukar2 channel time iklan yg men'tension'kan juga kdg2..ehhe, yg berebut nak tgk rancangan fav msg2 dan kena buat negotiation pulak utk leraikan etc. Bende2 remeh dan kecil yg pd aku, sgt membahagiakan bila dikenang sorg2. Paling best, kalau dh lewat malam masih tak tido, mulalah selongkar dapur dan buat maggi, hadap semangkuk besar share 2-3 kepala..slurp2. Tidur beramai2 depan tv tepi beranda, akan ada yg dh terlelap atas sofa, yg mengerekot dlm selimut lupa diri..dn esok pagi ayah akan turunkan langsir, utk elakkan silau cahaya matahari mengganggu lena kami. Hmm..agak2nya kat rumah baru nnti, merasa lagi ke tido atas 'toto' ramai2 nih..

di kesempatan ni, i would like to say, from the deepest part of my heart..( err,,im not good in this..), to Kakak, Imah, Abe, Yah , Bie and Adik, that i really love all of you, really2 love..very2 much. Thank you for making my boring life more fun and happening, for ur trust and confidence in me, for ur patience as u listen to me, ur never-ending helps to all my silly problems and mischiefs ive put myself into since kid till now..but most importantly, for ur existence in my life...thank you very much. I cant express how lucky i am to have all of u as my brothers and sisters...=].

okaylah..im getting all melodramatic plak..esok Adik UPSR, and next weekend, i promised him ,that ill bring him out, to 'ronggeng2', and enjoy his freedom after exams..ehhe. Which, unfortunately and sadly enuff, im nearly 'kopak' now..thanks to my ever-not-smart-shopping hobby...ehhe...


5 comments:

amifakinevil said...

Blogs' profile in races grows
Web logs receiving more attention in Va. campaign season Sep 4, 2005 When Chadwick S. Dotson began his blog Commonwealth Conservative, he didn't know whether it would last for a week or a month.
Visit my site - programy - it contains some info about programy!

ghoyye said...

Just wanna let you know, as an avid reader of your blog, i linkkan your blog to mine. hopefully it is ok with you :D

imah said...

alaa... i'm missing u too!!!!!! sob sob,, and of course everyone else... now, still internet-less .. so, its kind of hard to chat ke ape.. hope u enjoy msia, coz UK is sometimes a real bore :( :P

Sahal Fikri said...

rupa2nya hidup ini tak seindah yang disangka.. tahniah Naz sbb punya keluarga yang very close to each other..

dalam pada kita bersuka, rupa2nya ramai juga berduka.. ntah nape org cite pada kita..yelah, mungkin untuk kongsi kedukaan itu. adakala tak disangka-sangka ada juga insan yang disisih keluarga.. ada juga yang hidup sendirian dalam ramai-ramai.. ada juga yang bercakap dalam diam.. ada pula yang kelu dalam berkata. Entah nape rumah itu cukup asing bagi mereka ini..

mereka tak dapat apa yang kita dapat. di kala kita gelak ketawa, mereka berduka lara. ohh rupanya ada orang begini.. kesianlah. apa yang bole kita buat? jadilah pendengar yang setia.. hanya itu yang diorang pinta.

Eh, tetiba jiwang plak kat sini.. takdelah juz nak share cite orang.. cian sangat.

justme said...

hi ghoyye..=]

sure u can do that, ermm..let just hope i wont 'screw-up' ur sensible mind after reading some of the stuffs ive written,..which ermm..sgt2lah tak sensible..haha..=p.
Btw, heard that u are doing ur PhD now..wahh..good 4 u, cayalah, bangga jd ex-schoolmate..pray 4 me okeh...

and..imahhhh! hi there..esok kak nak keluar dgn adik dan Yah, since adik abis pekse, jgn jeles ya org di sana..;]..take good care ..sis!

salaam sahalfikri..wahh..'sentimental' sket di situ, but yup the points are there,semoga kita sentiasa bersyukur dgn segala yg ada,..