25 May 2005

sementara semangat tgh membara...

disedarkan dr cuti yg panjang dengan hakikat aku kini pelajar tahun akhir pergigian. Pulang dr cuti yg penuh kerehatan dengan tugasan terbentang dpn mata, dan ekspektasi yg tinggi dari masyarakat. Aku boleh = i.

projek aku berjalan baik, aku pilih tajuk "impacts of oral cancer on patient's quality of life-the role of dental team". Dan aku dedikasikan buat arwah Ayah Dir.Kdg2 aku teringatkan arwah di tgh2 pembacaan journal, terkenangkan raut wajahnya yg belum lagi dimakan usia tp terlebih dahulu dijemput Ilahi, tersedar akan hakikat dunia ni begini, ironinya sebuah kehidupan, orang yg paling tak disangka2 itulah yg diberi ujian hebat nih. Ya Allah..cucurilah rahmat dan Engkau tempatkan arwah ayah dir bersama golongan mukminin-Mu..aminn.

projek yg paling aku tunggu2 akhirnya, insyaAllah akan terlaksana bulan Ogos ni. Dan spt yg aku rancang2kan sekian lama, aku memilih Kangar, Perlis. ( setelah puas memujuk ayah agar tak perlu risau dan runsingkan aku. Kdg2 pelik aku, imah dan kakak dah ke ceruk dunia berjalan okey2 je, bila aku nak merasa merantau jauh sikit, kemainlah susahnya..atr dialognya yg mencuit hati aku.." tak payahlah ..karang tsunami plak.."..heheh..ayah2..). Dan aku sgt bersemangat. Sangat2 bersemangat =D. Semoga usaha dan perancangan kami diberkati dan dipermudahkan-Nya...aminn. Aku akan mula bersiap-sedia dr sekarang. ( aku ni, kalau dh semangat,..berkobar2...=p)

dan sekarang sambil2 aku 'search' Internet utk projek nih, sambil aku menunggu utk list tajuk2 projek elektif tahun ini keluar. Biasalah,kalau stailnya 'first come, first serve', siapa cepat, dia dpt..student2 semua masih sabar menunggu utk dapatkan tajuk yg menarik dan diminati, baru seronok sikit buat bende yg kita ada passion utk buat, rather than buat tajuk yg leftover org lain. Dunia sekarang..those who lag behind, stay behind..( pesan yg selalu aku dpt..)

dan satu lagi perkara yg mengisi kotak pemikiran aku sekarang, ialah mengejar requirement aku, ini dh tahun terakhir, taknaklah kerana tak cukup requirement, tak dpt graduate pulak. Pendek kata, tahun ini..aku dan kwn2 aku..kena selalu masuk gear tertinggi, dan pecut laju. Mana denture nak siapkan, ditambah pulak kes crown dan bridge, mana kes endo , paeds, perio, brp bnyk tampalan amalgam dh dibuat etc...menyebut di sini aje buat aku perit. HAti..mesti kuat dan tabah..

nggak mahu main2 lagi, .." set a goal; when u want what u've never had, u must do what u've never done.."

readers..doakan lah aku ya..=]

5 comments:

kakak said...

go go power rangers! :P

tm nut said...

wah jauhnye nak gi

ghoyye said...

thats the spirit! good luck! :D

bukhari said...

jauh berjalan.. luas pengalaman..

imah said...

mighty morphin power rangee-eers!! :P